U bent hier: Home » FAQ » Trade of transfer

Trade of transfer

« Terug naar het overzicht

Hoe een .be-domeinnaam transfereren als particulier?

U kunt enkel de transfer van een domeinnaam aanvragen indien u de eigenaar bent van deze domeinnaam. Allereerst dient een aanvraag voor de verhuis van uw .be domeinnaam naar DNS België verstuurd te worden.

Dit kan door uw bestelling bij D2D te plaatsen. Na ontvangst van uw betaling wordt de transfer automatisch opgestart. Zodra DNS België deze aanvraag ontvangt zullen zij een email versturen naar het e-mailadres van de domeinaanhouder. Via deze email kan de transfer voor uw domeinnaam bevestigd worden. Het e-mailadres van de licentiehouder waarnaar deze email verstuurd zal worden kan u opzoeken via ‘whois’ op www.dns.be.

Indien dit e-mailadres niet meer werkt kan de transfer nog bevestigd worden via documenten die u kan faxen naar DNS.

U stuurt een fax met volgende informatie :

uw naam
straat + nr.
postcode + plaats
tel
email

Betreft: Agent Transfer Domein: uwdomeinnaam.be

Datum: dd/mm/jjjj

Geachte,

Hierbij bevestig ik de Agenten transfer van [uw huidige provider] naar Tigron bvba.

Met vriendelijke groeten,

naam
email

* D2D werkt met registrar Tigron bvba die agent is bij DNS.be in het geval van een .be-domein.

** Hou er echter wel rekening mee dat een transfer binnen de 14 dagen na het opstarten dient goedgekeurd te worden. Indien dit niet gebeurt zal deze transfer vervallen en dient deze opnieuw opgestart te worden.

Hoe een .be-domeinnaam transfereren als bedrijf?

U kan enkel de transfer van een domeinnaam aanvragen indien u de eigenaar bent van deze domeinnaam. Allereerst dient een aanvraag voor de verhuis van uw .be domeinnaam naar DNS België verstuurd te worden.

Dit kan door uw bestelling bij D2D te plaatsen. Na ontvangst van uw betaling wordt de transfer automatisch opgestart. Zodra DNS België deze aanvraag ontvangt zullen zij een email versturen naar het e-mailadres van de domeinaanhouder. Via deze email kan de transfer voor uw domeinnaam bevestigd worden. Het e-mailadres van de licentiehouder waarnaar deze email verstuurd zal worden kan u opzoeken via de ‘whois’ op www.dns.be.

Indien dit e-mailadres niet meer werkt kan de transfer nog bevestigd worden via documenten die u kan faxen naar DNS.

U stuurt een fax met volgende informatie op het briefhoofd van uw bedrijf:

Betreft: Agent Transfer Domein: uwdomeinnaam.be

Datum: dd/mm/jjjj

Geachte,

Hierbij bevestig ik de Agenten transfer van [uw huidige provider] naar Tigron bvba.

Met vriendelijke groeten,

Naam + functie
tel
email

* D2D werkt met registrar Tigron bvba die agent is bij DNS.be.

** Hou er echter wel rekening mee dat een transfer binnen de 14 dagen na opstarten dient goedgekeurd te worden. Indien dit niet gebeurt, zal deze transfer vervallen en dient deze opnieuw opgestart te worden.

Hoe een .com; .net; .org; .biz en .info-domeinnaam .be transfereren?

Alvorens wij deze transfer kunnen opstarten dient u 2 acties te ondernemen die vastgelegd zijn in de voorwaarden voor het transfereren van domeinnamen met de extensies .com; .net; .org; .biz en .info.

De eerste actie die moet ondernomen worden is het UNLOCKEN van uw domeinnaam . Deze actie dient u specifiek aan uw huidige agent aan te vragen omdat enkel deze partij de mogelijkheid bezit om deze actie door te voeren.

De tweede actie is het doorsturen van de AUTHORISATION KEY naar D2D. Deze authorisation key kan u enkel bekomen bij uw huidige agent. Deze agent dient u deze key door te sturen, waarna u deze kan doorsturen.

Deze twee acties zijn noodzakelijk voor het opstarten van de transfer van uw domeinnaam, zonder beide acties kan uw domeinnaam niet getransfereerd worden.

Zodra D2D de authorisation key van u ontvangt starten wij de transfer van uw domeinnaam op. Hierbij wordt er een email verstuurd naar het administratief contact van uw domeinnaam. Zodra via deze email de transfer wordt goedgekeurd zal uw transfer normaliter maximaal 7 dagen later afgerond zijn.

Indien het e-mailadres van het administratief contact niet correct blijkt te zijn dient u opnieuw uw huidige agent te contacteren. Deze dient dit e-mailadres dan aan te passen naar een werkend e-mailadres zodat u de goedkeuring kan geven voor deze transfer.

Hoe een .be-domeinnaam traden?

Indien u de contactgegevens van de domeinnaamhouder wenst te wijzigen zijn er enkele voorwaarden waaraan u gebonden bent. De volgende gegevens kunnen zonder problemen worden aangepast:

- Straat
- Postcode
- Gemeente
- Telefoonnummer
- e-mailadres

Indien u de bedrijfsnaam of persoonsnaam wenst te wijzigen voor uw .be domeinnaam moet een zogenaamde "trade" opgestart worden. Dit geldt als een overdracht van uw domeinnaam van de ene persoon/firma naar de andere persoon/firma. Bij een trade wordt er evenwel een extra kost aangerekend.

Uw domeinnaam is dan terug voor een nieuwe periode vastgelegd.

Bij een trade wordt er een mail gestuurd naar zowel de huidige eigenaar als naar de nieuwe eigenaar. Eenmaal beide hun goedkeuring hebben gegeven worden de contactgegevens aangepast.

Indien één of beide e-mailadressen van de domeinaanhouder(s) niet meer actief is kan deze trade via een faxdocument worden bevestigd.

Gelieve dan volgende informatie te faxen op het briefhoofd van uw bedrijf:

Betreft: Agent Transfer Domein: uwdomeinnaam.be

Datum: dd/mm/jjjj

Geachte,

Hierbij bevestig ik de trade van naar en Tigron bvba.

Met vriendelijke groeten,

Naam + functie
tel
email

* D2D werkt met registrar Tigron bvba die agent is bij DNS.be.

Kantoor D2D bvba
  • D2D bvba
  • Wanzelesteenweg 31 - B 9260 SERSKAMP
  • N 50° 59' 02" O 03° 56' 05"
  • info@d2d.be
  • T +32 (0)9 261 57 30   F +32 (0)9 261 57 29
  • BE 0864.806.270
  • ING: IBAN: BE85 3930 3172 0406 // BIC: BBRUBEBB
Terug naar boven