U bent hier: Home » FAQ » Hosting

Hosting

« Terug naar het overzicht

Wat is hosting?

Webhosting is het opslaan van informatie, afbeeldingen, of andere inhoud die toegankelijk is via een website. Om snelheid en veiligheid te garanderen en ervoor zorg te dragen dat een webpagina of een website altijd beschikbaar is, worden deze opgeslagen op onze servers in beveiligde datacenters.

Voor verschillende noden bestaan verschillende pakketten. Elk pakket beschikt over specifieke quota mbt het aantal e-mailadressen, webruimte, trafiek, databases ...

Welke hostingtypes zijn er?

Hosting kan onderverdeeld worden in verschillende soorten (volgens stijgende kostprijs):

Shared hosting: hierbij worden meerdere websites op dezelfde server geplaatst.

Reseller hosting: bestemd voor wie zelf een webhost wil worden. Te vergelijken met shared hosting, maar de webhost heeft meer vrijheid en kan zelf webhosting verkopen, pakketten samenstellen, een Control Panel en extra diensten ter beschikking stellen van zijn klanten.

Virtual Private Server (VPS) hosting: hiermee kan één fysieke server meerdere virtuele servers huisvesten. Elke klant heeft dan administrator of root-rechten om de server te configureren en gebruikersrechten toe te kennen. De klant kan een VPS ook voor andere toepassingen dan websites gebruiken. Als een virtuele server crasht, dan hebben de andere klanten daar geen last van. Processorcapaciteit en bandbreedte naar de harde schijf worden wel gedeeld door de klanten.

Dedicated hosting: de klant krijgt werkelijk een eigen server (machine).

Co-Located hosting: de klant plaatst een eigen server in de ruimte van de colocation-provider.

Linuxhosting of Windowshosting?

Bij D2D draaien de meeste servers onder het besturingssysteem Linux, met een Apache webserver, een MySQL-database en de scripttaal PHP. Deze combinatie is gekend als LAMP.

Indien u echter Active Server Pages (ASP of ASP.NET) en/of een koppeling naar een Microsoft Access of SQL wenst kan u terecht op onze Windows servers.

Hoe een hosting verlengen?

Voor de vervaldag worden u verschillende herinneringen toegestuurd via mail. Indien u hieraan geen gevolg geeft zal het domein en/of pakket niet meer beschikbaar zijn op de vervaldag. Voor een reactivering - indien nog mogelijk - zullen extra reactivatiekosten aangerekend worden.

Hoe een hostingpakket upgraden?

Upgraden kan eenvoudig via het Customer Panel (CP). De upgrade wordt berekend met volgende formule :

prijs nieuw pakket voor dezelfde periode van het oorspronkelijk pakket

/ totaal aantal maanden van de periode van het oorspronkelijk pakket

x resterende maanden oorspronkelijk pakket vanaf de maand van upgrade

Wat is een subdomein?

Subdomeinen of 3e leveldomeinen zoals http://support.uwdomein.be gebruiken dezelfde middelen als uw hoofdaccount (bv. schijfruimte, gebruikersnamen en bandbreedte).

Wat is een forward?

Forwards zijn websites die verbonden zijn met uw hoofdaccount. Met andere woorden www.uwdomein1. be heeft exact dezelfde inhoud als www.uwdomein. be.

Wat is FTP?

Het FTP protocol (File Transfer Protocol) is een protocol dat uitwisseling van bestanden tussen computers vergemakkelijkt. Met FTP software kunt u bv. uw website uploaden naar het internet.

Via een afzonderlijke FTP client (zoals bijvoorbeeld Filezilla, WS_FTP, CuteFTP, ... ) of een editor met FTP-functionaliteiten (bijvoorbeeld Dreamweaver) kan u zich aanmelden op de ftp-server.

Uw FTP-host is ftp.d2d.be
Login = www.uwdomein.tld of subdomein.uwdomein.tld
Pasw = maakt u aan/wijzigt u via het CP
FTP poort = 21

Zijn er upload-restricties?

Totaal verbod op wat als illegaal in België (en/of in het land waar u verblijft) wordt beschouwd.

Wat is PhpMyadmin en waar te vinden?

PhpMyAdmin is een in PHP geschreven tool die u toelaat MySQL databases te beheren via het internet, terug te vinden op phpmyadmin.d2d.be

Via phpMyAdmin kan u:

- databases aanmaken/verwijderen
- tabellen aanmaken/verwijderen/wijzigen
- velden toevoegen/verwijderen/bewerken
- SQL statements uitvoeren
- ‘keys on fields’ beheren
- rechten beheren
- data exporteren naar verschillende formaten

Een volledige handleiding is te vinden op www.phpmyadmin.net.

Maakt D2D backups?

D2D back-upt alle hosting dagelijks in 2 verschillende datacenters opdat uw hosting ingeval van hardware, power, of andere faillure niet verloren zou gaan. Ingeval van verlies zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

U blijft steeds zelf verantwoordelijk indien u (per ongeluk) bestanden, instellingen, hosting en/of domeinen verwijdert.

Kantoor D2D bvba
  • D2D bvba
  • Wanzelesteenweg 31 - B 9260 SERSKAMP
  • N 50° 59' 02" O 03° 56' 05"
  • info@d2d.be
  • T +32 (0)9 261 57 30   F +32 (0)9 261 57 29
  • BE 0864.806.270
  • ING: IBAN: BE85 3930 3172 0406 // BIC: BBRUBEBB
Terug naar boven